PREGLED PROJEKTA

Projektnim planom  Tarčin Forest Resort-a predviđena je izgradnja sljedećih cjelina:

  • Wellness & Spa Hotel na 345.000 m2 zemljišta sa 55 soba,
  • 135 vila i 22 zgrade sa preko 176 apartmana,
  • Kapaciteti za sport i rekreaciju na otvorenom i u zatvorenom uključujući preko 8 km biciklističkih i pješačkih staza.

Tarčin Forest Resort reprezentuje ideju zdrave ishrane i života, sa neograničenim prilikama za rekreaciju na otvorenom u prekrasnom prirodnom okruženju koje inspirira i opušta.  Koncept održivog planiranja i beskompromisna predanost kvalitetu garantuju dugotrajno očuvanje vrijednosti te čine investiranje u nekretnine atraktivnim.

Investitor i realizator projekta Tarčin Forest Resort – MGallery Hotel Collection je:

Tarčin International Development Company d.o.o.
Kalmija Baruha 1
71000 Sarajevo
Bosnia and Herzegovina

Phone: +387 33 275 809

APARTMANSKO NASELJE

Tarčin Forest Resort predviđa apartmansko naselje od 22 objekta sa preko 176 jedinica različitih veličina, od garsonjera do petosobnih apartmana.

Svaki apartman je pravljen po zasebnom arhitektonskom projektu. Svuda su prisutni elementi identiteta tradicionalnog sela, kao što su drvo, kamen i staklo, sjedinjeni u jedan moderan pristup tradiciji.  Bilo da se radi o primarnom mjestu za stanovanje ili sekundarnom objektu za odmor, Tarčin Forest Resort je savršeno mjesto u kojem ćete naći balans dinamičnom I stresnom stila života u gradu.

VILE

Središnji dio Tarčin Forest Resort projekta je 135 vila. Svaki objekat ima jedinstveni arhitektonski projekat koji spaja modernu arhitekturu sa karakterom tradicionalnog sela.

Ovaj balans tradicije i modernih elemenata, u kombinaciji sa prekrasnim planinskim okruženjem, čini savršeno mjesto za mir i relaksaciju u vašem novom porodičnom domu u prirodi. Pažljivim planiranjem i uz nadzor arhitekata, uz kombinaciju planinskih materijala kao šo su drvo i kamen, objekti se harmonično uklapaju u prirodno šumsko okruženje Tarčina.

Lokacija

Smješten nadomak Sarajeva, glavnog grad Bosne i Hercegovine, Tarčin Forest Resort se prostire na 350,000 m2 zemljišta između četiri najljepše planine, Bjelasnice, Igmana, Ivana i Ormanja.  Rascvjetali pašnjaci, divna svježina ljeti i snježni planinski vrhovi zimi, čine Tarčin samom dušom Bosne i Hercegovine.

Šuma u Tarčinu je dio Općine Hadžići u Kantonu Sarajevo i karakteriziraju je dvije klime. Do 600 m nadmorske visine dominira kontinentalna klima, dok je u višim predjelima zastupljena kontinentalno-planinska i alpska klima.

Tarčin se nalazi na nadmorskoj visini između 700 i 850 m. Tarčin ima sve – bogate zelene pejsaže, netaknutu prirodu, nevjerovatan pogled i očaravajuću šumu. Tu se takođe nalazi i bezbroj prirodnih izvora kristalno čiste vode.

ODRŽIVOST

U razvoju Tarčin Forest Resorta, koncept održivosti igrao je ključnu ulogu od samog početka.  Okosnica je cjelokupnog procesa planiranja kroz intenzivnu saradnju sa vlastima i organizacijama koje se bave očuvanjem prirodnog i kulturnog nasljeđa i turizmom.  Širenje odmarališta i saradnja sa lokalnim i regionalnim poslovnim subjektima otvaraju nova radna mjesta i promoviraju održivo kreiranje vrijednosti u zajednici. Kad god je to bilo moguće, ugovori su sklopljeni sa poslovnim subjektima u regiji, i u fazi izgradnje i u fazi rada, čime je podržana ekonomska održivost.

Pažljivo upravljanje resursima se kroz Projekat Tarčin Forest Resort provlači kao zlatna nit.  Svi apartmani, vile i hotel pravljeni tako da je ekološka prihvatljivost na najvišem mogućem nivou, sistem energetski efikasnih pumpi za grijanje i hlađenje daje „prirodni osjećaj“ ugodnog ambijenta.  Grijna pumpa je sprava koja pruža toplotnu energiju od izvora do destinacije koja se zove „toplotni bazen“. Grijne pumpe su napravljene tako da toplotnu energiju šalju suprotno od pravca spontanog širenja energije upijajući toplotu iz hladnog prostora i ispuštajući je u topli.  Jedna grijna pumpa koristi određenu količinu energije da dopuni rad prenosa energije od izvora toplote do toplotnog bazena.